logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Cele mai bune prăjituri au dispărut

Aici am mâncat cele mai bune prăjituri realizate într-un laborator local. Am gustat aproape toate sortimentele și au fost delicioase. În plus arătau extraordinar de bine.

Am aflat povestea din spate, cum doamna a decis să creeze această cofetărie cu laborator propriu, cum a investit sume uriașe în laborator, cum a decis să respecte cele mai înalte standarde de calitate, cum a experimentat o mulțime de rețete până a ajuns la gustul perfect.

După această experiență, am mai mers și în alte locuri cu prăjituri deosebite, multe dintre ele găsite pe Instagram sau Tiktok. Vedeam imagini și videoclipuri în care produsele lor arătau delicios și mergeam și eu, găseam uneori cozi sau stocuri epuizate, dovadă că erau într-adevăr foarte bune. Dar și când apucam să încerc unul dintre deserturi, tot nu găseam gustul din laboratorul doamnei și acelea rămâneau în continuare cele mai bune prăjituri.

Din păcate însă, voi nu puteți gusta aceste prăjituri.

De ce?

Fiindcă locul nu mai există.

De ce?

Fiindcă nu cumpăra nimeni prăjituri de acolo.

„Atunci nu erau chiar atât de bune” îmi veți spune.

De fapt, problema era alta. Nimeni nu știa de acel loc.

Chiar mie mi s-a întâmplat să merg într-o zi acolo și, deși era a treia oară când mergeam, să trec pe lângă locație fiindcă nu am observat-o. Nu era nicio firmă luminoasă deasupra ușii, niciun afiș în geam, nicio decorațiune în vitrină care să îmi atragă atenția că acolo ar fi o cofetărie. Într-adevăr, dacă te uitai cu atenție pe geam, observai o vitrină cu prăjituri și niște decorațiuni pe peretele opus și înțelegeai că nu e chiar un spațiu în renovare sau de vânzare cum ai avut impresia inițial. Dar cine se oprește să privească pe geamuri în speranța că va descoperi cele mai bune prăjituri?

Mai mult, nu avea niciun fel de prezență pe social media, și-a dorit doar un site de prezentare obscur, cu un design care nu avea nicio legătură cu ce vindea și pe care nici măcar nu a dorit să îl promoveze. Nu contacta nici măcar vreo altă firmă în speranța că ar putea colabora pentru evenimente. Doar se baza că cele câteva cunoștințe care i-au călcat pragul vor spune mai departe și cele câteva bătrânele din bloc vor veni să cumpere prăjiturile care erau mult prea scumpe pentru ele (deși era într-adevăr un preț corect pentru calitatea lor).

Este adevărat că WOM marketingul, promovarea prin recomandările făcute de clienții satisfăcuți, este una dintre cele mai puternice metode de obținere de noi cumpărători, însă nu este suficientă, mai ales când ești la început și când chiar clienții recurenți ratează intrarea în locația ta. După ce un client satisfăcut merge și spune mai departe despre cât de bune sunt prăjiturile tale, poate acesta vrea să vadă un site cu imagini și informații, o pagină de Instagram cu fotografii atractive și interacțiuni, dar dacă tot ce primește este o recomandare verbală, chiar și însoțită de o prăjitură, este foarte posibil să decidă că nu merită efortul de a căuta „magicul” laborator.

Așadar, ce am observat? Care a fost problema? De ce nu mai putem mânca prăjiturile acestea delicioase?

Doamna a înțeles importanța dezvoltării unor rețete unice, investirii în ingrediente de calitate și respectării celor mai înalte standarde în prepararea prăjiturilor. Ce nu a înțeles a fost de ce este important să fii prezent în online, nu a înțeles impactul promovării, nu a înțeles cum funcționează social media sau Google, nu a înțeles de ce aceste lucruri costă și ce impact pot avea.

Ce am înțeles noi din această poveste?

Că sunt multe persoane care își deschid o afacere din pasiune, dar care nu știu cum să ajungă la oamenii care chiar le-ar iubi produsele sau serviciile. Aceasta este una dintre afacerile care ne-au inspirat în munca noastră. Iar misiunea noastră este să salvăm cât mai multe „ateliere de prăjituri magice” de la închidere.